Algemeen

Midden in de jaren dertig, de moeilijkste jaren van de vorige eeuw genoemd, bestond er een grote behoefte aan onderlinge hulpverlening. Vooral op gebied van uitvaarten waren er grote wantoestanden. Bij de beroepsbevolking, waaruit onze gemeenschap  voor meer dan 90 procent bestond, was armoede.

Samenwerken doe je op basis van vertrouwen en respect. Uitvaartverzorgers die al jaren binnen de gemeenschap Hengevelde uitvaarten verzorgen hebben laten zien deze competentie te bezitten, om een uitvaart respectvol en naar persoonlijke wens te kunnen laten verlopen.

Tijdens de laatst gehouden jaarvergadering van begrafenisvereniging Hengvelde en omstreken zijn de onderstaande kengetallen vastgesteld.